Zonne-energie

Word ook energiemaker

Is jouw dak geschikt?

Bijna elk dak is geschikt voor zonnepanelen. In Nederland is er veel dak beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen. Hier liggen veel kansen. Voor ons, maar zeker voor dakeigenaren. Het plaatsen van zonnepanelen op deze daken draagt bij aan de verduurzaming van Nederland. Daarom zoeken wij graag uit of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Elk dak is een andere uitdaging. Het is dus belangrijk om aan de voorkant van een project helder te hebben of er geen factoren zijn die de plaatsing van zonnepanelen in de weg staan. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor die jouw dak heeft wat betreft opwek van duurzame energie door zonnepanelen.
zonnepanelen-op-dak

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op een dak heeft veel voordelen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, voordat er zonnepanelen op het dak geplaatst worden. Onze adviseurs kijken graag met je mee. Doe de dak-check om er achter te komen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Draagkracht van de constructie

Voor het plaatsen van zonnepanelen wordt er ook gekeken naar de draagkracht van een dak. De constructie van het dak moet sterk genoeg zijn om de extra belasting van zonnepanelen te dragen. Wij bouwen alleen projecten waar een constructeur vooraf akkoord op heeft gegeven, zodat alles volgens de richtlijnen wordt uitgevoerd. Dit stemmen wij af met een constructeur. Je hoeft dan niets te doen. Het is belangrijk dat er tijdens deze dak-check wordt gekeken naar de spanten, gordingen en de dakplaten.

Dakoriëntatie

Oost, west of zuid? Zowel oostwest- als zuid georiënteerde daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Bij een lage dakhelling is het zelfs mogelijk om op een noord georiënteerd dak een flinke opbrengst te behalen. Bij platte daken wordt er vaak gekozen voor een oostwest- of een zuid opstelling. Wij analyseren graag vrijblijvend jouw daken om te kijken welke oplossing het beste bij het dak past.