Stappenplan

Word ook energiemaker

Is jouw dak geschikt?

Bijna elk dak is geschikt voor zonnepanelen. In Nederland is er veel dak beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen. Hier liggen veel kansen. Voor ons, maar zeker voor dakeigenaren. Het plaatsen van zonnepanelen op deze daken draagt bij aan de verduurzaming van Nederland. Daarom zoeken wij graag uit of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Elk dak is een andere uitdaging. Het is dus belangrijk om aan de voorkant van een project helder te hebben of er geen factoren zijn die de plaatsing van zonnepanelen in de weg staan. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor die jouw dak heeft wat betreft opwek van duurzame energie door zonnepanelen.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op een dak heeft veel voordelen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, voordat er zonnepanelen op het dak geplaatst worden. Onze adviseurs kijken graag met je mee. Doe de dak-check om er achter te komen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Dakoriëntatie

Oost, west of zuid? Zowel oostwest- als zuid georiënteerde daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Bij een lage dakhelling is het zelfs mogelijk om op een noord georiënteerd dak een flinke opbrengst te behalen. Bij platte daken wordt er vaak gekozen voor een oostwest- of een zuid opstelling. Wij analyseren graag vrijblijvend jouw daken om te kijken welke oplossing het beste bij het dak past.

zonnepanelen-op-dak

Wij analyseren graag vrijblijvend jouw daken om te kijken welke oplossing het beste bij het dak past.

Kosten netaansluiting

Het plaatsen van zonnepanelen brengt de nodige kosten voor een netaansluiting met zich mee. Deze kosten kunnen zwaar wegen in een business case voor een zon-project. Onze adviseurs kijken graag mee naar de kosten en eventuele oplossingen wanneer er sprake is van te weinig capaciteit op het net. Zo combineren wij bijvoorbeeld de netaansluiting van onze windturbines met zon op dak of zon op land projecten om optimaal gebruik te maken van de aansluitcapaciteit.

Verzekerings­technische aspecten

Verzekeraars stellen steeds strengere eisen aan zonnepanelen op daken. Het is goed om de plannen voor het plaatsen van zonnepanelen in een vroeg stadium kenbaar te maken bij een verzekeraar. Vaak komen er dan specifieke eisen op tafel waar we rekening mee moeten houden. Onze installaties voldoen aan de laatst gestelde eisen. Wij gaan met jouw verzekeraar in gesprek om te voorkomen dat je na het plaatsen van de zonnepanelen nog vragen krijgt van de verzekeraar. De dakbedekking moet bekend worden gemaakt bij de verzekeraar, zodat deze in een vroeg stadium kan bekijken hier problemen worden voorzien. Denk hierbij aan de brandbaarheid van materiaal.

verzekeraar
verzekeraar