Financiering

Wat is mijn financiële investering?

De prijs van een installatie met zonnepanelen hangt vooral af van de hoeveelheid panelen die u nodig heeft en het type paneel dat u kiest. Maak daarnaast de installatie niet onnodig complex. Gebruik alleen speciaal ontwikkelde apparatuur als dit beslist ook meer oplevert.

Spaargeld

U kunt zonnepanelen financieren met uw spaargeld. Het financiële rendement is veel hoger dan de rente die u nu voor uw reserves op de bank krijgt. Bovendien bespaart u direct na de installatie op energiekosten.

Energiebespaarlening

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) maakt gunstige energie-bespaarleningen mogelijk. Heeft u een tophypotheek? Ook dan kan financiering via SVn voor u een optie zijn. Check www.energiebespaarlening.nl

zonnepanelen

Subsidie

Via regionale of lokale organisaties komt u mogelijk nog wel in aanmerking voor een subsidie voor energiebesparing of een stimuleringsregeling. Bekijk wat voor uw gemeente van toepassing is op de websites van SVn of Verbeter je Huis.

Het voordeel van moderne zonnepanelen is dat ze veel langer meegaan dan de terugverdientijd.

BTW terugvragen

Omdat u via uw zonnepanelen mogelijk energie gaat terugleveren aan uw energiemaatschappij, ziet de Belastingdienst u als kleine ondernemer. U heeft het recht om binnen 6 maanden na de factuurdatum de 21% btw over de volledige installatie terug te vragen. Vraag ons gerust naar de voorwaarden.

Salderen

U krijgt tot 1 januari 2023 subsidie over de prijs van energie die u terug levert aan uw energiemaatschappij. U ontvangt tot die datum dezelfde prijs voor de energie die u levert als u die zou betalen bij afname. We noemen dat salderen. Na deze datum wordt de salderingsregeling stapsgewijs afgebouwd.

zonnepanelen-gebargo

Terugverdientijd

De terugverdientijd (of financieel rendement) is de tijd waarin u uw investering terugverdient. Gebar Go maakt een precieze berekening in jaren en maanden. Het voordeel van moderne zonnepanelen is dat ze veel langer meegaan dan de terugverdientijd. Na deze periode gaan uw zonnepanelen u extra geld opleveren, panelen worden immers makkelijk 25 jaar en ouder!