Stappenplan

1. Gesprek

Nadat u heeft besloten een voorstel van ons te willen ontvangen krijgt u van ons een voorstel op basis van de wensen die u heeft t.a.v. van de zonnepaneelinstallatie.

Wanneer u deze offerte ontvangt en aansluit bij uw verwachtingen kunt u hiermee instemmen. Let op, u geeft geen opdracht om het te maken! Onze slogan “eerst schouwen dan bouwen” komt dan aan te pas.

2. Schouwen

Tijdens de schouw gaan we heel secuur door de aanvraag heen en meten we alles op wat relevant is voor het project. U heeft dan mogelijkheid om kennis te maken en vragen te stellen. De allerlaatste aanpassingen maken de definitieve offerte.

De definitieve offerte bevat alle details van de installatie, maar ook het legplan, de opbrengst en wijze van instaleren.

Gratis bestaat niet!

De schouw is kosteloos wanneer we het werk ook mogen uitvoeren. Als u uiteindelijke de definitieve offerte niet laat uitvoeren berekenen wij € 99,=

Wat krijgt u daarvoor precies?

Een legplan, een stringplan, een opbrengstcalculatie, een nauwkeurige calculatie aangaande werkzaamheden in de groepenkast.

We voeren onze werkzaamheden uit zoals u van ons mag verwachten. Treffen wij bijvoorbeeld geen hoofdschakelaar in uw huidige installatie aan, zetten we deze met de voorgenomen aanpassing er wel in. Dat kost geld, maar veiligheid gaat voorop!

3. SDE aanvraag (zakelijk)

In april 2021 is de postcoderegeling vervangen door de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Het gaat om een subsidie voor lokale initiatieven rond groene energie, waaronder dus ook zonnepanelen-installaties.
Alle leden van zo’n initiatief zijn 15 jaar lang vrijgesteld van energiebelasting.

Hoe werkt het?

De SCE subsidie voor zonnepanelen richt zich op energiecoöperaties en VvE’s (Vereniging van Eigenaars). Deelnemers ontvangen gedurende de looptijd van 15 jaar een bedrag per geproduceerde kWh. De energiecoöperatie of VvE ontvangt de subsidie en verdeelt die op zijn beurt onder de leden. Die leden zijn particulieren, ondernemingen, stichtingen en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting die gevestigd zijn in het postcoderoosgebied rond de installatie.

De SCE is momenteel gesloten. U kunt geen aanvraag meer indienen. De volgende openstelling van de SCE is van 1 maart t/m. 1 december 2022.
Het budget voor de SCE in 2022 is € 150 miljoen.

4. Uitvoer

Transport

Elke zonnepanelen installatie wordt met veel zorg en aandacht gemaakt. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld transport. Dit moet met heel veel beleid, om zo zeker te zijn dat de beloofde kwaliteit ook op uw dak komt te liggen.

Veiligheid

Veilig werken is belangrijk! We voeren onze werkzaamheden zo veilig mogelijk uit. Treffen wij bijvoorbeeld geen hoofdschakelaar in uw huidige installatie aan, zetten we deze met de voorgenomen aanpassing er wel in. Dat kost geld, maar veiligheid gaat voorop!

Contactpersoon

Gedurende uw project heeft u continu één aanspreekpunt. Dus wanneer er aanvullende informatie benodigd is, of als er belangrijke wijzigingen zijn garanderen wij die bereikbaarheid. Het is uw project en tevredenheid zorgt ervoor dat u een ambassadeur kunt worden, dat beseffen wij ons goed.

Stofzuigen

Ja we laten uw woning netjes achter, gestofzuigd en wel. Onze installateurs gaan dit zeker aanbieden. We werken met vakbekwame installateurs, welke intern en extern zijn opgeleid. Voldoende onderricht conform de branche normeringen.

Inspectie

Nadat de installatie gereed is gemeld door de installateur, zal deze installatie worden nagelopen aan de hand van een checklist. Op deze wijze stellen wij vast dat er niets wordt vergeten. In voorkomende gevallen kan een warmtecamera en of andere techniek worden ingezet om te controleren dat de installatie naar behoren werkt.

Als de installatie naar tevredenheid is afgerond zal de installatie in bedrijf worden gesteld.

Oplevering

Wanneer de installatie in bedrijf is genomen krijgt u uitgebreid uitleg en de monitoring applicatie wordt voor u ingeregeld.

Wanneer u helemaal tevreden bent tekent u voor de oplevering conform uw verwachting!

5. BTW

Zowel voor de materiaal- als de arbeidskosten voor zonnepanelen betaald u 21% btw. Goed nieuws,
U kunt die btw wel volledig terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat gebeurt via de kleine ondernemingsregeling (KOR).

Hoeveel bedraagt de btw teruggaaf voor zonnepanelen?

De overheid beschouwt particulieren met een zonnepanelen-installatie als kleine ondernemers. Daarom kunt u de 21% btw voor uw zonnepanelen-installatie volledig terugkrijgen.

Voor een gemiddeld gezin gaat het om een bedrag van  700 à € 1.000 euro.

Saldering

U krijgt evenveel voor uw terug geleverde stroom als u betaald voor de afgenomen stroom.
Let op: de Nederlandse overheid gaat deze salderingsregeling afbouwen vanaf 2023. Een overzicht van de situatie voor en na 2023:

Produceren uw zonnepanelen overdag meer stroom dan u verbruikt? Dan levert u die elektriciteit terug aan het net.
Dankzij de salderingsregeling kunt u heel voordelig stroom terug leveren.

Salderen met zonnepanelen voor 2023:
tot en met 31 december 2022 krijgt u evenveel voor uw terug geleverde stroom als u betaalt voor de stroom die je van het net haalt. Verbruikt u bijv. 2.500 kWh aan stroom, maar produceren uw panelen ook 2.500 kWh? Dan betaald u op het einde van de rit niks voor uw elektriciteit. Het loont dus sterk om nu nog te investeren in zonnepanelen.

Salderen met zonnepanelen na 2023:
ook na 2023 kunt u nog stroom ‘salderen’, maar dat percentage daalt wel jaarlijks met 9%.
U kunt in 2023 dus nog 91% terug geleverde stroom salderen, in 2024 nog 82%, enz. Uiteindelijk stopt de salderingsregeling dan helemaal in 2031.

6. Onderhoud

Naast duurzaamheidsoplossingen en producten biedt Gebargo ook onderhoud- en servicecontracten aan.

Is er wat aan de hand? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wanneer u contact heeft opgenomen met ons dan helpt één van onze Solar adviseurs u met uw probleem. Onze Solar adviseur heeft alle kennis over onze diensten en producten. 

Wij bieden verschillende servicepakketten aan. Met al deze pakketten bent u verzekerd van een goede servicebeurt, zodat uw zonnepanelen en de installatie daarnaast in perfecte conditie zal blijven. Hieronder kunt u de services bekijken die wij u bieden. De services die wij bieden zijn: